Имотите му са прехвърлени след сложни схеми от ареста Процесът срещу

...
Имотите му са прехвърлени след сложни схеми от ареста Процесът срещу
Коментари Харесай

Процесът за убийството на Теодора Бахлова и Юмер Мехмед започва на 23-ти, Рагевски вече е беден като църковна мишка

Имотите му са трансферирани след комплицирани схеми от ареста

Процесът против Станимир Рагевски за убийството на Теодора Бахлова и Юмер Мехмед започва на 23-ти февруари, научи Флагман.бг.

Разпоредителното съвещание бе планувано в края на днешния работен ден от арбитър Ангел Гагашев, който е отпред на тричленния състав, избран да гледа едно от най-тежките каузи за последното десетилетие в Бургаския областен съд.

Страните към този момент са известени, а след тъкмо 14 дни Рагевски ще бъде доведен с белезници в Съдебната палата. Едва тогава ще стане ясно и каква ще е защитната му версия.

До този миг Рагевски резервира цялостно безмълвие пред проверяващите и не желае да дава никакви пояснения – нито за жестоката гибел посредством разчленяване на Теодора Бахлова, нито и за злокобната екзекуция на Юмер Мехмед. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Основен очевидец против Рагевски ще е Деян Дичев, който в досъдебното произвеждане е дал пред арбитър подробни пояснения за убийството на Теодора Бахлова на 29 октомври 2020 година и това на Юмер Мехмед – на 4 август 2021 година.

Припомняме, че готвачът Дичо бе наказан на 4 години и половина от Районния съд на Бургас за присъединяване си в двете жестоки закононарушения.

От показанията на Дичев излиза наяве, че Теодора Бахлова била убита в тил от Рагевски с револвер „ Макаров “, тиня. 9х18, след което Рагевски като разбойник свалил бижутата й, а трупът набутал в бидони. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Юмер бил употребен за укриването и разпръскването на останките на Теодора Бахлова през 2020 година.
 Най-близкият на Станимир Рагевски - Деян Дичев, с който си свързва дълга дружба от 1995 година, когато двамата са били в пандиза, към този момент бе наказан за присъединяване си в укриването на тленните остатъци на Бахлова и Мехмед. Той ще бъде главен очевидец на прокуратурата
Още в паралелното следствие, което още през лятото на 2021 година направи екипът на Флагман.бг. стана ясно, че той е желал парична сума от Рагевски, „ с цел да не помни за случая “. На 4 август 2021 година, Юмер е екзекутиран в ж.к. “Зорница “, а по-късно по същата скица и негово тяло е нарязано и разпръснато на разнообразни места.

„ Не чакаме нищо ново от Станимир Рагевски. Той ще продължи да мълчи и ще разчита, че няма директно доказателство, което да го свързва с двете убийства “, сподели наш източник, осведомен с материалите по делото.

В същото време стана ясно, че околните на Юмер Мехмед и Теодора Бахлова съвсем несъмнено няма да предявят цивилен иск в това произвеждане. Със сигурност те ще бъдат конституирани като частни обвинители, само че не и като цивилен ищци.

До този миг нито един от тях не е платил държавната такса. Претенции се чака да предявят дъщерята на Бахлова – Христиана Иванова, майката на Юмер – Гюлфие Салибрян, както и някогашната му другарка Габриела.

Причината те да не предявяват до този миг претенциите са, че могъщият допреди две години предприемач Станимир Рагевски, най-малко по документи, към този момент е безпаричен като църковна мишка. Със комплицирани юридически схеми всичките му парцели са продадени. Най-често е употребена схемата със остаряло задлъжняване и продажба на парцел посредством частен правосъден реализатор. По този ред, да вземем за пример, са продадени и двата жилището, в които бяха осъществени убийствата – на ул. “Константин Фотинов “ 1 и блок 62 в ж.к. “Зорница “.
 Снимка от ареста на Станимир Рагевски на 8 август. В оня миг той бе считан за мощен предприемач, ръководещ съществени запаси. Днес няма съвсем нищо. Единствената му благосъстоятелност е жилище, което е заявил като фамилно на ул. " Александър Стамболийски " 42 в ж.к. " Възраждане ". По подигравка на ориста той бе арестуван преди две години навръх този адрес
В момента единствената благосъстоятелност на Рагевски била апартамент, заявен като фамилно жилище на ул. „ Александър Стамболийски “ 42 – мястото, където той бе арестуван на 8 август 2021 година.

Запорирани са му и няколко сметки, където обаче нямало съществени суми, научи Флагман.бг.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР